top of page

Massages & zelfzorg

Lichaamswerk is voor ons een manier om zonder woorden diepere lagen aan te raken. Dit kan gaan om het vinden van ontspanning voor lichaam en geest, maar er kunnen ook onderliggende patronen, angsten, verwachtingen aan bod komen.

Wij bieden deze sessies aan met een gesprek (90minuten), om zo beter af te stemmen op wat jij nodig hebt, of enkel de behandeling op zich (60minuten).

Intuïtieve massage bij Charlotte

Dit lichaamswerk voor (zwangere) vrouwen beoogt meer dan enkel ontspanning. Gedachten verstillen zodat je op een dieper niveau kan verbinden met jezelf (en eventueel je baby). 

In de praktijk ontvang ik je op een verwarmde massagetafel met een kopje thee en een bibliotheek waar je boeken kan uitlenen.

Welkom in De Geboortepraktijk, Kontich.

60min massage 65€

90min lichaamswerk + coaching 90€ 

Shiatsu bij Annelien

Mijn werk is gebaseerd op shiatsu, een drukpunten massage waarbij dezelfde punten worden gebruikt als bij accupunctuur. Deze zachte maar effectieve behandeling brengt diepe ontspanning en kan worden ingezet bij tal van ongemakken, tijdens de zwangerschap of na de geboorte, zoals:

- bekkenpijnen of rugklachten

- vermoeidheid en/of (emotionele) stress 

- spijsverteringsproblemen

en meer

Tijdens de zwangerschap kan shiatsu ook ingezet worden om ruimte te maken in het bekken voor meer comfort voor mama en baby, of om de baby uit te nodigen te draaien in geval van bijvoorbeeld stuitligging. De massage wordt dan gecombineerd met het aanleren van oefeningen en technieken waarmee je zelf verder kunt in de dagen volgend op de afspraak.

Meestal wordt een baby geboren tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. Ga je over je uitgerekende datum, dan kan shiatsu helpen om op een natuurlijke en niet invasieve manier de weeën op gang te brengen. Het lichaam wordt op deze manier uitgenodigd om het natuurlijke proces zijn gang te laten gaan.

Na je bevalling is een shiatsu massage gericht op het sluiten van het lichaam, die tijd voor jezelf om tot rust te komen kan wonderen doen! Dit kan gecombineerd worden met bellybinding.

Ik werk op een Body-Cushion, dit is een ergonomisch kussen waarin je comfortabel op je buik kan liggen, ook tijdens de zwangerschap.

60min Shiatsu 75€

90min COMBI Shiatsu + gesprek of oefeningen 100€

90min COMBI Shiatsu + Bellybind aan huis 100€  (incl lenen doek +zelf terugsturen)

Ik kom aan huis, prijzen zijn excl 40ct/km vanuit Brasschaat

Meer info of zoek je nog iets anders?

Contacteer ons gerust!

MASSAGE EN SLUITING: About Me
MASSAGE EN SLUITING: About Me
IMG-20221029-WA0049_edited_edited.jpg

Rituelen

Rituelen en ceremonies zijn voor ons een vorm van troost, aanvaarding, verwerking bij grote gebeurtenissen of mijlpalen in ons leven, maar ook van eren en vieren. Ze bestaan in elke cultuur en blijven zich steeds ontwikkelen doorheen de geschiedenis.

De levensfases waarrond de meeste rituelen zijn ontstaan, zijn geboorte en sterfte.

In België zijn veel geboorterituelen gebaseerd op de rituelen van andere landen. We zijn op zoek gegaan naar hoe deze ceremonies eruit zouden hebben gezien in onze cultuur en hebben de twee met elkaar verweven.

Waarom een ritueel doen rond de geboorte? 

In onze moderne cultuur voelen sommige vrouwen dat ze onder druk gezet worden ​​om snel weer op krachten te komen en hun gewoonlijke dagritme te hervatten, nog voordat ze volledig genezen of hersteld zijn. Een rituele samenkomst biedt het geschenk om te genieten van de veranderingen en de transitie.

Wat kan je ervaren na een ritueel? 

 • gedragenheid in het moederschap 

 • ondersteuning bij lichamelijke genezing

 • kracht om hulp te durven vragen binnen je netwerk

 • verzachting in tijden van veranderingen

SLUITINGSRITUEEL

Wat is het? 

Gebaseerd op de Closing of the Bones-ceremony (*) bedoeld om de immense veranderingen te erkennen die een vrouw heeft ondergaan tijdens de zwangerschap en de bevalling.

De nieuwe moeder kan haar emoties loslaten die verband houden met de geboorte. Het helpt om ​​de periode van zwangerschap af te sluiten en om verbinding te maken met haar nieuwe lichaam. Ook helpt het om vertrouwen te hebben in jouw rol als vrouw, moeder, ouder.

Wanneer?

Na de bevalling (vaginale geboorte, keizersnede, miskraam of abortus).

Of wanneer een gevoel overblijft dat 'iets afgesloten' mag worden, wanneer je klaar bent om een overgang te maken.

Hoe gaan we te werk? 

Twee doula's komen aan huis

 • Vierhanden-massage

 • yoni-steam

 • birth story listening

 • insluiten van het lichaam in rebozo's

 • extra's: foto's, geschenkje

Wat kan je bekomen? 

Vrouwen ervaren vaak een gevoel van heropleving en kracht. De veranderingen die het moederschap teweegbracht, krijgen een plaats. 

Ze voelen zich gedragen, geborgen, gesteund. En daardoor voelbaar meer kracht om te gaan 'staan' in de nieuwe realiteit van hun leven.

Waarom insluiten?

De heupen staan ​​bekend als het gebied van het lichaam waar onopgeloste emoties en trauma's worden vastgehouden. Het 'insluiten van de botten' in rebozo's kan helpen om deze emoties los te laten. De geest komt tot rust en de transformatie kan beter worden geaccepteerd.

Ook fysiek wordt het bekken tijdelijk teruggebracht naar de 'oude' vertrouwde stand. Dat geeft een aangename, vertrouwde sensatie.

Prijs : 280€ (excl. vervoersonkosten)

- 4-handen massage met essentiële oliën

- Birth story listening en thee

- Insluiting met rebozodoeken

- Yonisteam

Dit sluitingsritueel duurt +- 3 uur en wordt begeleid door twee doula's, bij jouw thuis.

​(*) Closing the bones : In traditionele Mexicaanse culturen wordt de kraamperiode (La Cuarentena), of de 40 dagen na de bevalling als een heilige tijd beschouwd. Het is een tijd voor moeder om te helen.

BUIKBINDEN

Wat is het?

Eén doula komt de buik inbinden met een traditioneel doek dat hier speciaal voor werd ontworpen.


Hoe gaan we te werk 

De techniek die wij jou aanleren is gebaseerd op een traditionele Maleisische (**) buikbindmethode. Met deze speciale techniek wordt de romp van heupen tot borsten ingewikkeld in een lang stuk stof. 

De buikbinding wordt aangeleerd zodat je als moeder nadien zelf aan de slag kan.

Je mag het doek van ons lenen gedurende een afgesproken periode.


Wanneer? 

Volgens de Maleisische traditie dragen de vrouwen het doek elke dag, gedurende de eerste 44 dagen na de geboorte. Recent werd dit herleid tot 22 dagen. De buikband kan dagelijks enkele uren worden gedragen of 1 keer per week.

Voordelen?

 • het drukt de baarmoeder naar binnen, wat fijn aanvoelt en de dagen van lochia (bloeding na de geboorte) kan verkorten.

 • het geeft een gevoel van ondersteuning, gedragenheid, versterking van je core. 

 • het biedt spier- en houdingsondersteuning in je rug en heupen. Het is handig voor het bekomen van een gezonde zithouding tijdens het voeden en troosten.

Een sessie buikbinden kan gecombineerd worden met andere behandelingen, zoals een Shiatsu-behandeling of een yoni-steam. 

Prijs: 65€ (excl. vervoersonkosten)

Je mag het doek uitlenen en stuurt of bezorgt het na enkele weken terug. 

Prijs :  Shiatsu+Bellybind : 100€ (excl. vervoersonkosten) 

(incl lenen doek + zelf terugsturen)

(**) Bengkung buikbinden is een Maleisische traditie voor vrouwen na de geboorte. ‘Bengkung’ betekent letterlijk ‘stoffen riem’ in het Maleis.

MASSAGE EN SLUITING: Services
bottom of page